Friday, July 31, 2015

Summer cheesecake!

Follow my blog with Bloglovin
Ik heb onlangs een heerlijke cheescake gebakken. Nou bak ik wel vaker een taart en ook zeker een cheesecake, maar deze was wel heel erg lekker geworden. Ik kon het niet laten om het recept met jullie te delen. Het recept dat ik heb gebruikt is zonder toevoeging van fruit ook heerlijk maar ik wilde de taart toch net even een twist geven en dat is zeker gelukt.

Ingrediënten:
taart
600 gram naturel roomkaas
75 gram demi cremefresh
4 eieren
1 citroen (rasp)
1 limoen (rasp en sap)
100 gram poedersuiker
handje bosbessen
bodem
100 gram citroen jam
300 gram Digestives (heel fijn gehakt)
80 gram kokosolie
50 gram havermout
50 gram geraspte kokos
topping
75 gram demi cremefresh
1 eetlepel poedersuiker
rasp van 1 limoen
6 aardbeien
handje vol frambozen en bosbessen

Mix alle ingrediënten van de vulling door elkaar, behalve de bosbessen (deze voeg je toe als alles gemengd is tot een glad mengsel). Smelt ondertussen in een pannetje de kokosolie, dit gaat heel snel dus laat het niet te warm worden. Voeg in een kom de gehakte Digestives en de gesmolten kokosolie toe (je kan de koekjes in een keukenmachine fijn hakken maar ook door een zeef als rasp te gebruiken). Meng het geheel goed door elkaar en voeg dan de havermout en kokosrasp toe.

Op de bodem van een 26cm springvorm leg je bakpapier en vet ook de rand in met een beetje kokosolie. Doe het mengsel van koek in de springvorm en druk de bodem zachtjes aan. Begin in het midden en ga door tot je een randje kan maken. Zet het even in de koelkast om te laten opstijven.

Ondertussen kan ook de oven voorverwarmen op 130 graden, hetelucht stand. Zet de oven niet hoger want dan scheurt de taart heel snel.

Giet de roomkaasmix met bosbessen in de springvorm met koekbodem. Zodra de oven is voorverwarmt zet je de taart in de oven en bak deze 60 minuten. De taart is klaar wanneer deze er stevig uit ziet, als het midden nog blubberig verleng je de baktijd totdat alles er goed uit ziet.

Na het bakken laat je de taart langzaam afkoelen en daarna nog in de koelkast. Het is ook handig om de taart een dag van te voren te bakken. Vlak voor het serveren smeer je de topping (roomkaas met poedersuiker en limoenrasp) op de taart en decoreer je deze met fruit.

Geniet er van! Deze taart is heerlijk fris, een ideale zomer taart!

English summary:
I have a great recipe of my favorite cheesecake. I baked it recently and I can not stop sharing it. It is so good! That's why you'll find my recipe here:

Ingredients:
Pie
600 gr. plain creamcheese
75 gr. sourcream
4 eggs
zest of 1 lemon
zest and juice of 1 lime
100 grams of powdered sugar
handfull of blueberries
Crust
100 gr. of lemon marmalade
300 gr. Digestives (grinded to crumbs)
80 gr. coconut oil
50 gr. oats
50 gr. grated coconut
Topping
75 gr. sourcream
1 tablespoon powdered sugar
zest of 1 lime
6 strawberries
a handfull of forrest fruit

Mix in a large bowl all the ingredients for the filling except the blueberries (you add them later when the mixture is smooth). Meanwhile you can melt the coconut-oil in a small pan, it melts very fast so don't heat it too hard. Grind the Digestives in a food-processor until they are fine crumbs, add the coconut-oil, oats and grated coconut and blend until everything is mixed.

Take a 26cm diameter baking tin and line the bottom with bakingpaper, the sides can be rubbed with coconut-oil to prevent sticking. Add the Digestives mixture to the tin and spread out and press until firm starting in the middle. Try to work up to the sides and make a crust as high as possible. Put it in the fridge to cool down and get firm.

Pre heat the oven on 130 degrees Celsius.  Add the cheesecake mixture to the crusted tin and bake for at least 60 minutes, if the cake looks solid it is done, if the centre is still "liquid" add more baking time until ready.

Let it cool down after baking and later keep it refrigerated. It is best to bake a day before serving. Add the sourcream toping at the last moment and decorate with fresh fruit.

Enjoy! It is my favorite fresh summer cake!


No comments:

Post a Comment