Saturday, May 30, 2015

Design kwartier Den Haag 2015

Follow my blog with Bloglovin
Ik ben gisteren naar Den Haag geweest voor het design kwartier dat daar werd gehouden. In het Zeehelden kwartier werd door Eigenhuis&Interieur magazine een route langs prachtig nieuw design en mooie winkels gehouden.

Er werd goed uitgepakt. Het Zeehelden kwartier is een geweldig inspirerende omgeving en huist prachtige panden met vernieuwende winkel concepten, eetcafe's en koffiebarretjes. Een plek in Den Haag die ik nog niet kende maar zeker de moeite waard is om nog een keer te bezoeken. Naast diverse pop-up shops en prachtige woonhuizen waar je binnen een kijkje mocht nemen waren de jonge ontwerpers goed vertegenwoordigd in oude panden, binnentuinen en gekke wagentjes.

Ik wil je graag een aantal trends laten zien die mij zijn opgevallen; roze en koraal in het interieur, een huis vol planten en ander groen, strakke grafische prints, organische, marmer-achtige prints in pastellen.

Photo's interiors in Studio van 't Wout and WOTH concept store/ home
Roze en koraal als kleur in je interieur hoeven helemaal niet te zoet te zijn. Tijdens het binnen kijken in het woonhuis van de eigenaar van Studio van 't Wout dat door Vitra werd gestyled zag je dat roze super strak en stoer kan zijn. En in het woonhuis van Eigenhuis&Interieur hoofdredacteur Mary Hessing bleek dat pastellen en ook roze en koraal een geweldige boost aan je interieur kunnen geven.

Photo's of Spruitje shop, wauw shop and table on street terrace
Plant power, de planten zijn nog steeds niet uit ons interieur weg te denken. En gelukkig maar want ik houd van groen! Er worden steeds weer nieuwe ontwerpen gemaakt met planten in de hoofdrol en dat is fantastisch want planten geven leven aan je interieur.

Photo's of Risoprint patterns with deisgner Koos Breen, giant illustration on the wall by Makii (you can colour on the wall), and risoprints by Sigrid Calon
Grafische prints die doen denken aan grafieken, staaf diagrammen maar ook 3D effect hebben door de manier van drukken. De prints op de muur bestaan uit A4 en A3 vellen die zijn samen gevoegd. De prints zijn gemaakt doormiddel van een Risoprinter dat een soort zeefdruk maakt en inkten gebruikt op basis van Soja. Ook te zien waren de super kleurplaten. In een oud pand waarvan alleen de draagmuren nog stonden kon iedereen naar hartelust genieten van een prachtige illustratie van Makii en deze zelf inkleuren.

notebooks by Studio Haze, Fabrics and pillows by Roos Soetekouw

Pastellen zagen we nog steeds veel terug. En in organische prints. De vormen leken op marmer en deden denken aan de lijnen van de lagen in halfedelstenen en koralen. Ze werden door Roos Soetekauw verwerkt in prachtige stoffen die ze liet weven van verschillende materialen en gebruikte voor haar kussens en plaids. Studio Haze maakte prachtige dessins op notitieboekjes en deden mij denken aan het ouderwetse marmer papier.

English summary:
This weekend you can visit Design kwartier in Den Haag (The Netherlands). It is an inspiring environment of beautiful buildings, great trendy shops and nice places to have a drink or bite.

I visited the Designkwartier yesterday and was surprised by all the inspiring products and designs I saw there. I found a few trends interesting and in the collages above you'll see what I mean.

Trend 1: Pink and coral colour in a modern but not to sweet or soft interior.
Trend 2: Plant power, an interior can't be imagined without plants. This trend is ongoing since the young designers keep finding new ways to combine plants in interiors. Love it!
Trend 3: New Graphic pattern design made with a Riso printer (a sort of screen print printer) the patterns seemed inspired by diagrams and charts. Also large scale illustrations and drawings on a wal in a half demolished building.
Trend 4: Organic and marbled patterns, inspired by nature lines marble and gems and coral. used as weavings in fabric and patterns printed on paper.

No comments:

Post a Comment