Saturday, February 28, 2015

Healthy muffins...

Follow my blog with Bloglovin
Ik ben gisteren opzoek gegaan naar gezonde desserts of koffie snacks. Er kwamen een aantal vriendinnen kaasfonduen en aangezien dat niet het meest gezonde diner is dat een mens kan eten (maar wel heel erg lekker) leek het me wel zo verantwoord om een gezond dessert te maken.

Ik kwam er achter dat je voor het maken van muffins/cupcakes havermout in plaats van bloem kan gebruiken en honing en banaan als vervanger voor suiker. Ik ben uiteindelijk tot het volgende recept gekomen;

Ingrediënten:
135 gram havermout
2 bananen (gepureerd)
2 eieren
2 theelepels (met kop) bakpoeder
120 ml (amandel) melk  
3 theelepels kaneel poeder
0,5 theelepel kardemom poeder
1 grote eetlepel kokosolie
3 eetlepels rijststroop of honing
1,5 appel in stukjes
rasp van 1 citroen (schil)

Het is een simpel recept, pureer de bananen (of prak ze met een vork) en doe alle ingrediënten bij elkaar in een grote mengkom. Voor 12 muffins vul je de vorm met een stukje bakpapier (ik heb een groot vel in 12 stukjes geknipt). Schep voorzichtig met een lepel het beslag in de vormpjes en bak de muffins 35 minuten in een voorverwarmde oven van 185 C graden.

En het was geslaagd!English summary: Yesterday I was looking for a healthy dessert or coffee bite. After searching for healthy cupcake of muffin recipes I realized I had to use oats in stead of flower and replace sugar with honey and bananas.

I have created a recipe with the ingredients that seemed to be good to me and love to share it with you.

Ingredients:
135 gr. Oats
2 bananas (pureed)
2 eggs
2 t.sp baking powder
120 ml (almond) milk
3 t.sp cinnamon
0,5 t.sp cardamom
1 large tb.sp coconut oil
3 tb.sp  rice syrup or honey
1,5 apple in pieces
zest of 1 lemon

Puree the bananas and add all the ingredients in a large bowl. Line a muffin tin (for 12 muffins) with small sheets of baking paper and gently scoop the batter in the muffin tin. Pre-heat the oven on 185 degrees Celsius and bake the muffins for 35 minutes. let them cool down and start eating.

They are delicious!

No comments:

Post a Comment