Saturday, January 5, 2013

Ikea launches limited edition collection with look and feel of Swedish tradition

The new FJÄLLTÅG collection by Ikea is in the shops now (in the Netherlands).
The limited edition fabric collection has traditional look and feel and is based on the swedish designs between 1880 and 1920. The collection is inspired by the wallpapers you find in the tea salons, roses and wood gravures...
Rich materials are used but the collection is still affordable because it's IKEA!For all the dutch readers of my blog:

De FJÄLLTÅG collectie van IKEA is vanaf zaterdag 1 december aanstaande verkrijgbaar bij alle IKEA vestigingen. De limited edition textielcollectie is geïnspireerd op het Zweden tussen 1880 en 1920 en brengt je terug naar vervlogen tijden. De collectie bestaat uit kussens, vloerkleden, gordijnen en dekbedovertrekken van rustieke materialen als linnen en katoen en is verkrijgbaar zolang de voorraad strekt.

De FJÄLLTÅG collectie bestaat uit natuurlijke kleuren en historische afbeeldingen. Zo vertelt iedere afbeelding zijn eigen verhaal uit het verleden. Van elegante details geïnspireerd op behang uit salons in de 19e eeuw, tot romantische rozen van een houtgravure uit begin 1900. Linnen en katoen voeren de boventoon in de FJÄLLTÅG collectie, maar ook fluweel speelt een rol. Dit luxe materiaal creëert een romantisch contrast met de meer rustieke stoffen.

De prijzen van de FJÄLLTÅG collectie variëren van 9.99 euro tot 49.95 euro.
No comments:

Post a Comment