Saturday, April 6, 2013

That's the way the cookie crumbles...



Ik heb een heerlijk recept op internet gevonden ( the Divine baker) voor pure chocolade koekjes! Er natuurlijk heel veel recepten te vinden voor koekjes maar deze is wel bijzonder omdat je geen bloem nodig hebt. Ik werd erg nieuwsgierig en ben aan de slag gegaan. Door gehakte walnoten en hazelnoten toe te voegen krijgen de koekjes een extra bite. Er ze hoeven maar heel kort in de oven...

Top recept dus ga snel aan de slag!




Ingredienten:
1,5 cup pure chcolade grof gehakt
3 grote et witten op kamer temperatuur
2 cups poeder suiker, plus nog 0,5 cup om de koekjes te paneren
0,5 cup cacao poeder (ongezoet)
1 theelepel maizena
een mespuntje zout

Instructies:
Verwarm de oven op 175 graden C. Leg 2 bakblikken klaar met bak papier of spuit ze in met bakspray
(1) Hak de chocolade in kleine brokjes en (2) laat 3/4 deel au bain marie smelten en laat het enigszins afkoelen
(3) Hak de overige chocolade en de noten fijn.
(4) Klop de ei witten stijf totdat het zo stevig is dat je de schaal op z'n kop kan houden. (zorg er voor dat de schaal goed vet vrij is door deze met een paar druppels citroensap en een schone doek schoon te maken). Als het eiwit stijf is voeg je langzaam 1 cup poedersuiker toe mix dat er doorheen.
Mix de cacaopoeder, 1 cup poedersuiker, zout en maizena door elkaar en (5) voeg dit langzaam toe aan het eitwit mengsel.
Als dit alles door elkaar is gemengd voeg je langzaam de gesmolten chocolade toe. Het mengsel word dan heel stevig. Als laatste roer je de noten er doorheen.
Doe een halve cup poedersuiker in een schaal en doe daar steeds een kleine eetlepel deeg in. (6) Rol balletjes met poedersuiker aan de buitenkant en (7) druk ze plat op het bakblik.
Ga zo door tot je al het deeg hebt gebruikt.
Zet de koekjes in de oven van 175 graden C en laat deze 10 tot 12 minuten bakken. (8) Als de koekjes rijzen en scheuren zijn ze klaar. Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen op een rooster.




English summary:
I found this delicious recipe on the internet (the Divine baker) for dark chocolate cookies. Of course there are lot's of recipes for good cookies to find, but this one is very special. It contains no flower and they only need about ten minutes to bake! And they taste great.


Ingredients:
1,5 cup bitter sweet chocolate choped in medium chunks
3 large egg whites (room temperature)
2 cups powdered sugar, plus 0,5 cup to coat the cookies
0,5 cup cacao powder (unsweetened)
1 teaspoon corn starch
1 large pinch of zout

Instructions:
Preheat the oven on 175 degrees C of 350 degrees F. Line 2 baking trays with baking paper or spray them with non sticking spray
(1) chop the chocolate in medium chunks and (2) melt 3/4 of the chocolate au bain marie and let it cool down a bit
(3) chop the rest of the chocolate and the nuts
(4) whisk the egg whites untill you have soft peaks (make sure that the bowl is clean of any grease, you can clean it with a piece of cloth and a few drops of lemon juice). When the egg whites are done add 1 cup of powdered sugar and mix it.
Mix the coca powder, 1 cup powdered sugar, salt and cornstarch (5) add this this to the egg whites slowly
When this is all mixed add the melted chocolate. The mixture will be very stif. At last you add the nuts and remaining chocolate.
Put half a cup of powdered sugar in a bowl and add a table spoon of cookie doh. (6) roll into balls and make sure they are covered with sugar (7) flatten the balls on the baking tray.
Continue until you used all the doh.
Bake de cookies in a 175 degrees C (or 350 degrees F) oven  and let them bake for 10 till 12 minutes. (8) bake until puffed and the top cracks. Cool the cookies on the baking paper on a rack.

Enjoy!







No comments:

Post a Comment