Een paar weken terug heb ik een erg leuke workshop gedaan, koken met thee. Het was een initiatief van clipper tea en fair trade international, in samenwerking met Delicious magazine. Er waren maar 20 plaatsen beschikbaar dus ik was blij verrast dat ik met mijn vriendin Amanda (ook thee fan) bij deze workshop aanwezig kon zijn.
In de kookstudio "De culinaire werkplaats" werd ons tijden het genot van een kopje thee en een paar lekkere snacks van alles verteld over Clipper thee. Na uitleg over de Clipper thee en diverse feitjes over thee mochten we gaan koken.
We hebben diverse gerechten mogen bereiden, rijst crackers met specerijen en matcha thee. Gegrilde groente die eerst werden gerookt in lapsang souchong thee. Een salade met een groene thee dressing en meer lekkers! Zoals een cocktail met prosecco en schuim van rooibos. Het was de moeite waard.
English summary: a few weeks ago I contributed to a great workshop. Cooking with tea. It was initiated by fair trade international and Clipper tea. Delicious magazine organised the workshop in cooperation with "the culinaire werkplaats" in Amsterdam. There were only 20 tickets available and me and my friend Amanda were a few of the lucky ones to contribute.
We learned a lot of new things about tea, how it grows, what kind of tea comes from which part of the plant and some interesting facts about tea.The people from "the culinaire werkplaats" created a few recepes for us to cook and the main ingredient was tea.
We smoked veggies with lapsung shoung tea. And had a lovely cocktail with rooibos foam on top. A salad with a green tea dressing and rice crackers with matcha green tea and spices. At the end we were able to eat all the delicious food we cooked and the lovely .... who works at the tea plant in Sri Lanka told us a lot of information about her work and some more tea facts.
No comments:
Post a Comment