Sunday, February 17, 2013

Food from the heart...

Het is net Valentijnsdag geweest, de dag waarop iedereen zich gek laat maken door de commercie. Mensen kopen kaartjes voor hun geliefden (of zoals het eigenlijk hoort te zijn, hun geheime liefde), kopen bonbons of taartjes in vorm van hartjes.

Maar waarom al deze moeite voor 1 dag? Ik streef ernaar om iedere dag een plaatje op m'n bord te hebben en lekker eten in de vorm van een hartje is toch hartstikke leuk? Ik ben zowieso fan van "spelen met eten", ik maak graag een kunstwerkje op m'n bord en laat mijn eten zonder problemen koud worden als ik geen geschikte foto van het kunstwerkje op m'n bord heb...

Daarom deel ik graag een simpel idee met jullie om het ontbijt net even een stukje gezelliger te maken (en je ie gewoon warm te serveren is).

An egg with love...

Het vorkje is versierd met ouderwets dymo tape en ook super leuk voor feestjes of bruiloften. Want wie wil er nou niet eten met een vorkje waar een lieve boodschap op staat...

Het ei (omelet) is heel gemakkelijk te bereiden. Bak een omelet aan 1 kant bruin en steek met een koekjes steker in de vorm van een hartje (een andere vorm is natuurlijk ook leuk) door het midden. Schep de omelet op een bord en draai voorzichtig het uitgestoken vormpje om en leg het terug in de omelet. Doordat je 1 kant bruin hebt gebakken zie je nu goed de hartvorm...

On Valentines day everybody is busy with heart shaped presents for their loved ones. A lot of DIY idea's for that day contain heart shaped food too. Chocolates, cakes, pies etc. I love this heart shaped egg for breakfast.

But why all the energy for only one day a year. Let's make our food pretty and eat at least once a week food with love...

The egg (omelette) is easy to make. Bake an omelette on one site golden brown, cut out a heart with a heart shaped cookie cutter (any other shape would be great too). Put the egg on a plate and flip over the cut out piece and put it back in position. 

The fork is a pretty idea to serve with any food, great for parties and weddings. Put a sweet quote on the fork with a Dymo label sticker. It is old school but very 2013.... 

2 comments: