Vorig weekend heb ik de lekkerste hartige taart gemaakt die ik in tijden heb gehad. We hadden een nieuwjaarsborrel met een aantal buren uit onze straat en ieder stel zou een hapje mee nemen. Ik ben gek op het maken van quiche maar wilde eens iets anders. Ik heb vroeger vaak currypuffs gegeten op feestjes bij een vriendin van mij en met die smaken ben ik een hartige taart gaan bedenken. Op Instagram waren al een paar foto's te bewonderen maar hier dan het recept.
Het was een geslaagd recept en er was gelukkig nog wat over voor de volgende dag, heerlijk een lunch van kliekjes van de vorige dag. Ik moet bekennen dat het wel wat tijd in beslag neemt om deze hartige kip kerrie taart te bereiden maar het is de moeite waard.
Het recept is in het Engels voor mijn internationale volgers, kom je er niet uit dan stuur ik het met liefde toe in het Nederlands.
Geniet er van!
Styling and photography by Marieke's design and styling |
Last weekend I made the best pie I 've ever had in years. We were having drinks with a couple of neighbours from our block and every couple was making another dish. I love making quiche but do it so often that I decided to make another dish. It was an experiment but turned out pretty good so that's why I had to share this recipe with you.
It takes a while to prepare but the smell that comes out of your kitchen is worth salivating and you guests will be very happy that you prepared this lovely dish for them.
How to prepare:
Peel, chop the onions, garlic and ginger in smal pieces and fry in a large wok or fryingpan.
Wash the patatoes and chop them in small dices. When the onion mixture is fried and smells good add 250ml of chicken stock, 4 table spoons of korma curry paste and 1,5 table spoon of curry madras powder. Let is simmer with the patatoes for 20 minutes on low heat with lit on the pan.
Styling and photography by Marieke's design and styling |
Line the bottom of your cake tin (I used a round 24cm wide) with bakingpaper and rub the side with a small layer of butter to prevent sticking.
Cover the bottom and sides with puffpastry.
When the patatoes are cooked let all the liquid reduce, mix the cornstarch with 2 tablespoons of water and add to mixture. Stirr untill the sause thickens. Add the chicken mince and stirr though the mixture (does not have to be cooked, otherwise it will be very dry after baking in the oven). Then add 200 grams of green peas and mix it all together
Poor the currymix into the cake tin and cover the pie with the rest of the puffpastry. I left a circle open in the middle to let the moist out. If you want a pretty brown crust brush it with some egg.
Bake in a preheated oven on 210 degrees celcius for 30 minutes.
Enjoy!
Styling and photography by Marieke's design and styling |
No comments:
Post a Comment